2015. ápr 29.

Új Yaesu készülékek ! FTA-550, GX-1300

írta: RADIOSYSTEMS
Új Yaesu készülékek ! FTA-550, GX-1300

Közeleg a hajózási és repülési szezon, így nem véletlen, hogy a Yaesu most mutatta be új hajózási illetve repülési sávú adóvevő készülékeit.


550.jpg

Yaesu FTA-550 repülési sávú rádió hatalmas pontmátrix kijelzőjével tűnik ki társai közül, mely rendkívül jól áttekinthető menürendszert és könnyű kezelést biztosít használójának. A készülék a beszédkommunikációs sávok használata mellett a NOAA időjárás frekvenciák vételére is alkalmas és VOR navigációra is használható. Két változata közül választhat Ügyfelünk, a LiIon akkuval és gyorstöltővel ellátott változat mellett elemtartós, "AA" alkáli elemekkel táplálható készülék is vásárolható, utóbbi igen kedvező áron. Nagyobbik testvére az FTA-750 készülék beépített GPS-el is rendelkezik.

1300.jpg

Az új Standard Horizon GX-1300 „Eclipse” típusú beépíthető VHF hajórádió egy ultra kompakt D osztályú VHF rádió, egy hajózási sávú kézi adóvevő áráért...

Vízálló kivitelű, IPX8-as védettségű (1.5 méter 30 percig) előlappal, 25 W adóteljesítménnyel rendelkezik, zajelnyomós mikrofonja kellően csillapítja a nem kívánatos háttérzajokat (motorzaj, szélzaj stb) adás közben.

A készülék megfelel az ITU-R M493-13 D osztályú DSC előírásainak beépített, külön erre a célra dedikált 70-es csatornával a DSC hívások adásához és vételéhez. A készülék alkalmas DSC segélyhívások elküldéséhez, beleértve a pozíció adatainak automatikus elküldését amennyiben GPS is van csatlakoztatva a rádióhoz, továbbá a DSC pozíció lekéréshez. A készülék el van látva NMEA kompatibilis adat ki és bemenetekkel a GPS Chart Plotter csatlakoztatásához, és ezáltal a GPS koordináták és a pontos idő (UTC) a kijelzőn is megjelenik. Ismeri és kezelni tudja az ATIS kódot, ami az európai belvízi hajózásban előírás.



Szólj hozzá

reprádió hajózási rádió hajórádió Yaesu Standard Horizon GX-1300 FTA-550 repülési rádió